Feelgood

imorse var det inge kul att vakna. eller det var nog snarare lunch när vi klev upp. men efter fyra alvedon och en pizza var jag människa igen, eller nästan iaf.

gårdagen spenderades med vänner på koriander. väldigt bra kväll.

nu sitter pojkarna i vardagrummet och tittar på fotboll. jag tror det är dagens tredje match. 22 killar som jagar en boll. eller, ja det är väl 20 av de som ränner runt. fotboll är betydligt tråkigare än hockey, men fotbollskillarna brukar vara betydligt snyggare. så det går väl jämt ut antar jag.

min eftermiddag har spenderats framför bästa fellgood serien gilmore girls. halva första säsongen är genomtittad...



Luke är min favorit. Han är så härligt "grumpy"
nog med detta, dags för ett nytt avsnitt!

Shoppinglista



Då vet ni hur min kväll ser ut.

Nu blir det lunch med fredagsmys.
Myset består idag av kanelbulle och mjölk :)

Jag = frisk & svettig!

Idag var jag tillbaka på friskis efter att vi pausat ett tag från varandra.
Eller, okej då, jag har pausat från friskis.
Idag testade jag stations jympa (cirkelträning) för första gången. Riktigt roligt. Och jobbigt.



På gympan ska man kniiiiipa med stjäääärteeen, annars kommer Susanne Lanefelt med pekpinnen!

Men jag kan inte låta bli att bli lite arg över alla tanter som fuskar. Och alla gubbar som ska springa som idioter bara för att få springa om folk. Men det är bra att jag blir arg för då tar jag i mer. Träningsverk imorgon? Förhoppningsvis!
Imorgon blir det inte friskis utan då bär det av till spåret igen där jag och min running-buddy masar oss runt ett par, tre gånger i veckan. För mig som aldrig sprungit tidigare ser jag det som en bedrift att bara ta på sig joggingskor!

Jag är helt övertygad om att det börjar bli höst nu också. Just nu känns det inget vidare. Tur att det blir fina färger på träden iaf. Det gör mig glad!

Goodmorning Startshine...

the earth says hello.
Såg Hair för ett tag sedan. Igen. Sjukt bra!

Det blev tidigt i säng igår, sussade klockan 22.00! Sovit åtta timmar. Men tankarna kretsade ändå kring lördag och sovmorgon. Tack och lov vaknar jag till ganska fort. Kommer jag bara upp och får skvätta lite kallvatten i ansikten är jag på g. Sen gäller det att inte låta det gå för lång tid till den första kaffekoppen!

I övrigt är det pissvder i Karlstad idag. Regn och blås och allmänt usch.

Här är min utsikt från skrivbordet. Den blåa kranen ser ut som ett djur. Giraff? Hund?

Ett minne blott...




Såhär såg det ut på vår balkong för en tid sedan.
Jag har i tre år försökt att lyckas med en odling på balkongen. Första året vissnade blommorna för de fick lite dåligt med vatten. De senaste två åren har de druknat av allt regn. Suck.

Jag vet inte riktigt hur jag ska få bukt med detta problem. Men jag har ju en tid på mig att fundera. Sisådär en nio månader, då börjar det väl bli planteringstid igen. Jag får nog helt enkelt fråga efter det tåligaste de har!


Denna oreanga sak växte dock helt på egen hand vid parkeringen.



Nu kanske ni undrar varför jag roar mig med att knäppa kort på blommor? Det är så att jag är lite sugen på en tatuering, en lite större sak i färg på ryggen. Därför knäpper jag kort på allt jag stöter på som jag tycker är fint. Det blir en del kort!

Over and out.

Ikväll ska jag somna tidigt, så kanske min första tanken imorgon bitti inte blir den vanliga:
-Åhhhh, på lördag ska jag ha sovmorgon!

Brillor...

Idag bär det av till optikern för att inhandla nya glajjor. Ibland har jag funderat över laseroperation, men genast kommit fram till att det är alldeles för snyggt med glasögon.
Det är ju dock lite opraktiskt att se dåligt, det kan skapa en del problem med morgonrutinerna. Men ibland får man ta att man slår skallen i spegeln för man behöver vara sjukt nära för att man måla mascara. Eller att man tippar ut glaset på nattduksbordet för att man helt enkelt inte såg det...

Vill man va fin, får man lida pin...

                                    

Let´s pray!

Come, let´s pray for the weekend, babe
nanana nana nana nanana
Come, make your claim for a better day
nanana nana nana nanana

Löjligt glad blev jag över dessa rader alldeles nyss. Om ni inte börjat nynna på The Arks bästa låt tycker jag att ni ska ta och ladda ner den, höja volymen och digga. Då kommer ni också nynna snart :)
Jag och Darling var ute och gick när spellistan nådde fram till denna låt. Detta resulterade i ett brett leende, några glada skutt och spontandans. Men jag fick ett ont öga från mitt promenadsällskap, som skämdes över mitt känslo-utbrott så jag sinnade mig. Men i huvudet dansade jag fortfarande!

Egenligen skulle det blivit spinning idag, men en spontan lägenhetsvisning satte stopp för detta. Väldigt mysig lägenhet, bra läge. Men en ganska skaplig prislapp och lite att göra i köket. Vi får suga lite på det...

Avslutar med en bild från en kvällspromenad längs klarälven. Karlstad är bra fint!


Bakfull...

Idag har det varit lite segt, jag har gått på halvfart. Gårdagen spenderades i Forshaga och årets första (och förhoppningsvis inte enda) kräftskiva gick av stapeln. Trevligt värre. Man borde äta kräftor oftare. Kan man inte införa en kräftperiod på våren också? Kräftorna är ju ändå frysta, så det kan väl inte spela någon roll.... Måste förresten lära mig någon ny snapsvisa till nästa gång, det blir alltid samma gamla vanliga...

Apropå bakfull. Jag kan inbland riktigt längta efter att ligga bakfull en hel dag. Man ska vara sådär lagomt seg för att inte orka göra något, men ändå inte för pigg för att bli otålig. Det ska helst regna ute så man slipper ha dåligt samvete att man inte går utanför dörren (mer än för att hämta pizzan då). Gärna ska det var något "lätt-tittat" på tvn. På vintern är skidskytte perfekt, då kan man hålla sig vaken under skyttet också kan man vila ögonen däremellan. Har man behov av att vila ögonen en längre stund är formel 1 perfekt. Då är man vaken och ser starten och ett par varv. Sen sover man i sådär 50 varv och vaknar lagom till målgången.
Nästa helg kan det nog bli en sådan dag...

Men första ska en ny vecka avverkas, måndag betyder att man återigen ska börja sitt nya liv och åter börja drömma om sovmorgnarna den kommande helgen. Måndag är inte min favoritdag...

Crash Boom Bang!


Så lät det på Hammaröleden tidigare idag när jag krockade. Eller rättare sagt, en annan bil krockade med mig.
Men det gick bra, jag är hel och ren och bilen mår förhållandevis bra. Detta med tanke på att incidenten skedde mellan

 Min seat ibiza   och en Volvo XC70:  

Behöver jag nämna att det var min lilla ibiza som blev mest illa tilltygad? David vs. Goliat.

På måndag får bilen åka till verkstaden och få diagnos, så får vi se vad som händer. Men eftersom det inte var mitt fel blir det inte jag som får betala för kalaset, puh!

Men jag blev lite skakis och var aningen disträ resten av dagen på jobbet.
Nu ska jag hålla mig borta från vägarna resten av dagen!
Kvällen spenderas i soffan med film och popcorn :)

Snart är det fredagsmys!

Idag är det fredag. Hurra!
Som en god medarbetare har jag tagit med fredagsfika till jobbet idag. På mitt jobb behöver man inte ha prestationsångest för bakresultatet. Jag har nog aldrig sett en matlåda eller kakburk som inte blivit uppäten. Hugriga grabbar (de bli lite ledsna om jag kallar dem gubbar). Ja, jag är faktiskt det enda kvinnliga inslaget på min arbetsplats. Men det går alldeles utmärkt det med. Visst, det blir inte så mycket snack och nya skor eller gardiner, men det är faktiskt skönt att det inte är så mycket krusiduller.

Felicia, som numera bor alldeles för långt bort har ställt krav (!) på bilder på mig och mitt bohag här i Karlstad. Jag ska göra mitt bästa för att göra henne nöjd. Men tillsvidare får min saknade holländska vän nöja sig med en bild på en morgontrött, frusen värmlänning i det fantastiska plagget varseljackan!



Idag har jag förrseten hittat min brynäströja i garderoben som genast åkte på. Tänkte att det kanske är bäst att använda den när det inte är hockeysäsong, Brynäs-Färjestad brukar alltför sällan sluta bra, vilket de flesta inte är sena att påpeka!

Nu är det snart dags för dagens höjdpunkt. Frukost och macka med MESSMÖR! Hallelulja!

full fart framåt!

Nu är nya skor inhandlade!



Fina asics, det är jag och Stefan Holm som joggar runt i såna (och kanske nån till). Stefan Holm sparkar förrsten numera boll i sambons favoritlag ÖDIK. Men det går inge vidare för dem, trots att de ibland har förstärkning i form av Patrick Ekwall. Det är inte alla tv-profiler som åker till Värmland för att förlora i div VII!

Snart får vi besök och då ska vi äta nybakade choklad och hasselnötskakor och dricka mjölk. Mjölk blir man stark av, och får bra tänder. Jag har hinkat mjölk ända sen jag var liten och ändå är det alltid något som inte står rätt till i munnen när jag är hos tandläkaren, fusk!

Nu har jag inte tid med detta längre. Damerna hoppar höjdhoppsfinal och snart tar Bolt ett till guld och sätter nytt världsrekord. Friidrotts-VM, det är grejjer det!

Misslyckats? hell no!

Mitt nya favorit citat lyder:

" Jag har inte mysslyckats, utan upptäckt ett sätt som inte fungerar"  Helt klockrent!
-Edison (som upptäckte en hel del sätt som inte fungerade innan han lyckades med att få till glödlampan)


Semester?!

Det blev bara två veckor ledigt i sommar för min del, för lite semester med andra ord...
Men vi har en idé (jag och darling) om att ta en vecka i solen när det börjar blir riktigt pissigt här hemma. i november eller så...
Nu har vi hittat resesällskap också! Det kan bli lite väl mycket av varandra om man bara är två som åker, omväxling förnöjer.
Imorgon ska jag nog svänga förbi resebyrån och ladda upp med massa kataloger!
Dessutom ska jag inhandla nya joggingskor. Inbillar mig att jag kommer flyga runt i spåret om jag får nya pjukks. Drömma kan man ju alltid.

      
      Såhär x4 kommer det se ut på en härlig strand om några månader...

RäserBajs?

Jag ska försöka undvika att äta godis, detta i ett försök att minska i omfång. Detta har lett till att jag frenetiskt tuggar tuggummi och vips så är påsen tom.. På baksidan av förpackningen läser jag: "Överdriven konsumtion kan ha laxerande effekt." Tack och lov har jag inte drabbats av detta syndrom. Ännu. Jag inbillar mig att jag har en mage som stål allt. En kista av sten. Förutom för mycket svartpeppar då, det gillar vi inte, varken jag eller min mage. Tur att vi har samma syn på saker och ting!

     
      Orsakar raket-bajs?

SommarProjekt

De seneste somrarna har det oftast blivit så att jag har tagit mig an ett projekt. Man måste ju lära sig något även när man inte går i skolan. Att notera är dock att alla dessa projekt har gått ut på att lära sig att tycka om någon sorts föda...

2005: Kaffe och Öl
Mycket goda resultat. Till en början i alla fall. Kaffet var egentligen ingen större utmaning och är numera ett nödvändigt ont för att bli människa på morgonen. Ölen fick jag dessvärre ingen långvarig relation till. Anledning: ölhävning. När en redan överförfriskad Hanna bestämde sig för att vara med på ölhävning på studentpuben innebar det slutet för hennes nya dryckesvana. Tre starköl hävdes på tio minuter, vilken skapade en viss turbulens i kropp och knopp. Vid lunchtid dagen efter vaknade jag aningen förvirrad på en tältsäng på campus. Öl? Nej tack!

2006: Diet
13 dagars dieten, rikshospitalets diet, kärt barn har många namn. 13 dagars pest och pina. Rivna morötter, örtte, ägg och till min stora förtjusning en macka var tredje dag. Men utan pålägg förstås. Resultat: -7kg! Resultat ca 2 veckor senare: ungefär -10 kg. Ingen vidare ekvation!

2007: Yoghurt
Här introducerades jag i byggbranschen och den obligatoriska kvart i nio frukosten. Yoghurten var den ultimata frukosten enligt mig, enkelt att göra iordning och lite disk. Ja, jag är lat. Inkörningen blev rabarberyoghurt och efter det har det rullat på. Yoghurt är mums och med lite bär och mjölk blir det vardags lyx med smoothies. Lite mer disk dock :(

2008: Öl
Resultat: Synes på min mage. Daller. Alltså lyckades detta projekt, det blev nog till och med lite för lyckat! Nu kämpar jag envist med att karva bort lite av magen som har sitt huvudsakliga ursprung från två veckors semester i Storbrittanien och ett rejält antal pints. Men det var det värt!

2009: Whiskey
Whiskey är väl lite häftigt och ännu häftigare om en tjej dricker det. Nu har detta projekt dock inte gått så vidare bra förutom i Dublin då jag nästan njöt av min whiskey-cola på Jameson. Men det är ju lite fusk och jag var kraftigt påverkad av atmosfären. Ska jag verkligen misslyckas för fösta gången? Jag funderar på att revidera mitt projekt och istället satsa på sushi. Mycket nyttigare och också det ganska häftigt. Jag har faktiskt gjort sushi debut i sommar och hunnit med en repris, så jag är ju på g. Men det kanske är fusk att byta nu när sommaren nästan är slut? Nu ska jag ju inte tillbaka till skolan igen så jag har ju ingen given deadline. Suck. Man ska ha reglerna klara för sig innan man ger sig in på något. Hur vet jag nu om jag har vunnit? För vinna, det måste man!

Jag ska sova på saken. Natti Natti


snart är det dags?!

Det är den 18e augusti idag. Kommer väl bli runt 20 grader under dagen. Fortfarande är det dagar då det är riktigt badväder, glassväder. Nästa vecka börjar barnen i skolan. Jag har precis börjar flagna. Sommar med andra ord.
Vad hör jag då på radion? Reklam för julbord! Men hallå, stop, vänta lite... det gick lite för fort för mig nu!
Snart kommer väl ungarna och knackar på och frågar om man ska köpa jultidningar också, tror att jag ska ta en prenumeration på Bamse i år igen. Bamse rocks!

Tänk om...

...man var en i Barba-familjen, att kunna forma sig efter det som passar just för tillfället. Just nu skulle jag vilja vara en motorcykel och dra ut på motorvägen i en jävla fart och köra som en tok... Swooosch... Detta skulle ju iofs kunna avhjälpas genom att skaffa motorcykel och körkort för densamma, men det är ett aningen större projekt än att bara transformera sig.
Men tyvärr (eller kanske tackolov) har genfoskningen inte kommit så längt än, men jag är glad över att kunna säga att jag i princip alltid är nöjd med att bara vara Hanna. BarbaHanna...


RSS 2.0