vin, snor och lussebullar

det är så jag skulle sammanfatta min helg.

våran numera årliga glöggfest gick av stapeln i fredags. nära och kära, julgodis, glögg och julklappsbyte. det kan inte bli annat än bra.

mindre bra var det dock dagen efter. en skvätt bakfylla, men mest en stor skvätt snor.
jag hade misstänkte det i förväg eftersom jag började nysa häromdagen, vilket sällan är ett bra tecken.
men den bestående frågan är:
-varifrån kommer allt snor? det tar ju aldrig slut! och vad består snor av? fast egentligen vill jag nog inte veta...
prisa gud för nässprayen!

idag var det julbak och skyltsöndag. nu har vi närmare bestämt 56 nybakade lussebullar i påsar på diskbänken. plus en påse med knäck, och jag hoppas att mina tänder kommer överleva dessa eftersom jag råkade koka dem lite för länge :(

den finns

jag ser den, alltså finns den



välkommen tillbaka, vi har saknat dig!

domen

jag kom inte så långt på mitt frenetiska tandborstande.

det blir till att infinna sig två gånger till hos tandis för att laga hål. suck.

sist jag var och lagade hål hade min tandläkare skaffat sig en ny favoritborr. den snurrade ganska långsamt och lät nåt så fruktansvärt. hela jag vibrerade. jag tycker egentligen inte att det gör speciellt ont när de borrar och grejjar i munnen. jag är också för tuff för att ta bedövning.
däremot skulle jag gärna ta emot bedövning i öronen. jag gillar inte hur all high-tech utrustning som hon stoppar in i käften på mig låter. undra om hon kan sätta en spruta i örat nästa gång så kanske jag till och med kan ta en tupplur?!

dagens lögn var:
- sköljer du med flour varje dag?
-JA!
-använder du tandtråd ordentligt? helst varje dag?
-ja, nästan.

undra om hon gick på den? jag är tveksam...

näe, skärpning hanna!


borsta, borsta tänderna

igår kväll och imorse gick tandborsten varm.




varför?
jo, klockan 16.00 idag ska jag infinna mig i tandläkarstolen.


förra året kostade mina tandläkarbesök drygt 4.000.-
för detta hade jag istället kunnat få ungefär 500 liter mellanmjölk. eller 200 stycken daimstrutar.
jag skulle välja glassarna.

många brukar jämföra de två mindre eftertranktade besöken hos barnmorskan och just tandläkaren mot varandra. och vissa likheter finns det ju faktiskt. det är obehagligt, lite nervöst, kan göra ganska ont och båda inspekterar hål. dock har barnmorskebesöket en stor fördel, nämligen att det är gratis. så jag går nog hellre dit.

men sen kan man ju fundera lite på varför någon väljer dessa yrken. själv ser jag ingen logisk förklaring... 

lördagsmys

nu halvligger jag under ett täcke i soffan
tacos i magen och ostbågar på bordet.
robinson premiär på tvn.
tjejerna har inte ens kommit fram till sitt läger och gnäller redan. läger bygget är på g. catfighten kommer nog när som helst!


just nu

de senaste dagarna har det varit mycket.
på väg ut ur ett projekt och in i ett annat. alla försvinner åt olika håll, så det blir svårt att få "det sista" klart. vi har hållit på med "det sista" sen slutet av sommaren...

därför har mina dagar haft en tendens att se ut såhär:

  • JOBBA
  • ÄTA
  • SKITA
  • SOVA

då gäller det alltså att:

  • ha ett jobb man trivs med
  • äta god mat
  • ha mjukt, fluffigt toapapper
  • äga en skön säng, inkl. härlig kudde och underbar pojkvän

check, check, check, check. 

jag kommer sova som en stock inatt.



nya böcker

nu när det är kallt och ruggit är det lite mysigare än vanligt att läsa böcker.

jag har laddat med två nya:


David Batras samling med arga och galna lappar. UNDERBAR läsning!
den är en perfekt "toa-bok", men dock inte om det är du som står utanför och bankar på dörren och vill in. jag plöjde halva boken vid vårt första gemensamma toabesök :)
här kommer ett smakprov:




bok nummer två är Dan Browns nya. hans böcker brukar vara både spännande och kluriga.




nu ska jag bara hämta in tvätten från tvättstugen, sen ska jag gosa ner mig i sängen med en av mina nya böcker.
god natt!

RUT

 Jag såg klassikern änglagård häromdagen. Återigen blir jag stum av Rut. Den fördomsfulla, men egentligen nog mest rädda och osäkra dam som hysteriskt trampar runt i byn på sin cresent. Hon skvallrar och domderar... men det är tamefanemej krut i gumman! 

"Titta här är hela gänget, titta, titta vad var det jag sa, ni ser själva. Det är hela tiden de här människorna...bodell eller va f-n det nu e. Vad e ni för människor,...är ni bara invandrare hela gänget".
"Gottfrid vad gör du här?", "Skäms på dig" ..."Skämma ut Eva på det här viset. Vad gör du här? Titta dom klämmer in Gottfrid på den där soffan. Hela våran by kommer bli förstörd för det här"...
"Hörre du, jag ska tala om för dig. Du kommer hit ifrån storstan och tror att du är någonting....TA BORT det där FLINET ifrån ansiktet... Du tror att du e någonting, men jag ska tala om för dig att i den här byn håller vi ihop, vi har hållt ihop i många generationer och det kommer vi fortsätta och göra, -förstår du de- det är de vi gör i den här byn.
Och du kommer hit och ska ha något jäkla bordell, och striptisar och de-har- korsetter och sånt, och KNARK de har jag nog sett på tv må du tro",
"det är hela det här gänget" Negrer det är hela det här gänget, bara invandrare Allihopa"


Rut, Rut, Rut...vilken kvinna!





årets första

idag var det nyinvigning av en butik här i stan som säljer VVS, mark, VA prylar och mycker mer. vi som ska ner och jobba på syd-koster pallrade oss dit för att kika lite och träffa några leverantörer. jag hörde ryktas om att det var 600 personer där. om man bortser från serveringspersonalen skulle jag uppskatta att det var ungefär tio tjejer där. och alltså 590 killar/gubbar. jag fick därför en hel del hjälp på tipsrundan, så vi får se om det dyker upp något pris...

men till saken, det bjöds på mat och inte vilken mat som helst, utan julmat!

det jag som liten tyckte bäst om med julmaten var att man slapp äta potatis. sen gick jag över till att fokusera på julskinkan, eftersom det var en av de få saker jag faktiskt åt. men nu när jag vuxit på mig lite har jag faktiskt vidgat mina vyer. den nya favoriten är laxen, helst rökt.

i dag var laxen helt okej. köttbullarna torra. skinkan god och jag vågade mig faktiskt även på lite rödbetssallad, vilken var över förväntan.
men det var en tillräcklig utsvävning för min del.
sillen får vänta några år till.


sill=vuxenpoäng!

isbit???



man skulle nog bli ganka paff om man möttes av detta på sin båttur. men denna isbit skrämmer faktiskt nya zeeländarna eftersom den flyter rakt mot dem.
det finns ju mängder av rädda-världen-filmer som visat finurliga sätt att utrota hot mot mänskligheten. men jag kan inte minnas någon om ett isblock...

kanske kan man ringa in bruce willis som konsult, han fixar ju allt?!

en bagge till husdjur

vi pratade husdjur här i hemmet för någon dag sedan. det skulle vara kul med lite lurvigt sällskap kan jag tycka. jag är ju uppvuxen på landet och så länge jag kan minnas har jag omgivits av katter, hundar, hästar, hönor, kaniner, tjurar, galna tuppar o.s.v.

jag saknar det.

men bor man i en lägenhet i stan, så gör man. jag tycker att katter ska bo på landet, springa på åkrarna och äta sig feta på råttor. och det är ju betydligt mysigare att lufsa runt i skogen med en hund än på trottoarerna i stan.

men vi har fått en perfekt idé. på det perfekta husdjuret.

anders bagge.

vår tanke är att vi krymper honom till en gulligare och mer hanterbar storlek. säg knähöjd. sen kan han springa omkring hemma i lägenheten och mysa och digga musik. när vi kommer hem från jobbet kommer anders skutta av glädje och fnittrandes förklara hur mycket han saknat oss (och självklart också tala om hur snygga vi är). vi kan ta med anders på promenader till de lokala musikhaken och pyssla om honom (färga skägget och så).

vi kommer ha de bra jag, darling och mini-bagge.

så anders, välkommen hem till långgatan 20!

hur många saker kan du göra på en gång?





godnatt

nu orkar jag inte hålla ögonen öppna längre. vi är inte skapta för att kliva upp så förbannat tidigt.
men imorgon är det sovmorgon. klockan står på 05.55. suck.

sov gott!

ny vante

det är alltid lika roligt att bli överraskad. min mamma brukar ibland överraska med något på posten. idag innehöll paketet en alldeles utmärkt uppfinning som gör att jag kommer tåla den här jäkla kylan lite bättre:


en isskrape-vante! nu slipper jag frysa om fingrarna när jag ska skrapa rutorna på morgonen. tack mamma och pappa.

och imorgon, då ska jag upp äckligt tidigt. det är knappt att jag tror att det kallas morgon. kanske natt eller skymning? jag kommer få ställa klockan på 04.00 för att hinna plocka upp mina medresenärer och sedan rulla ner till gbg.

hujedamej!

långpromenad på Syd-Koster

godmorgon!

igår var jag på långpromenad på syd-koster. denna ö kommer nämligen bli mitt andra hem efter nyår. kosterborna ska få bättre möjligheter att få vatten i kranen och kanske slippa utedasset. i ungefär fem månader kommer vi gräva, spränga och lägga rör.

ön valde att visa sig från sin bästa sida igår med några få plusgrader och snålblåst, vilket även topppades med regn periodvis. sommartid är ön ett riktigt paradis och är översvämmad med folk. nu på vintern är det ganska dött och i princip allt är stängt, bortsett från ica som har öppet 10-18. men vi har gjort en deal med mat-tanten på skolan, så vi får köpa matlådor av henne. vilket är klart bättre än att äta billys i en hel vecka :)



ensam hemma

klockan 06.00 i fredags morse skjutsade jag iväg johan. han spenderar helgen i england och kollar på fotboll. till en början var lite lite skönt att luffa runt hemma i lugn och ro och pilla mig i naveln. men nu är jag lite ensam.

hans frånvaro har fått mig att fundera på vad som är bra med att vara ensam hemma:

Bra: Jag får välja själv vad jag vill äta.
Men: Det är så förbannat tråkigt att laga mat själv och äta själv, vilket resulterar i att det inte blir någon mat lagad och därmed inte heller någon mat äten.

Bra: Det är ingen konkurrens om toan på morgnarna.
Men: Eftersom att ingen jagar mig därifrån står jag där och degar och blir sen.

Bra: Jag får välja vilken film jag vill.
Men: Eftersom det inte är någon som pickar på mig när jag blundar lite väl länge somnar jag ganska fort och missar hela filmen.

Bra: Jag kan sova på tvären i sängen med alla kuddar.
Men: att sova med alla kuddar ger nackspärr.


jag saknar dig darlig. kom hem. nu!

RSS 2.0