tyst och tomt

sitter i tv-rummet i huset vi hyr på koster och känner mig lite ensam. för en stund sedan skjutsade jag johan och två kompisar till färjan efter att de spenderat helgen "här hos mig". men nu är det alldeles tyst och tomt och jag saknar redan min älskling. det är tuffare än vad jag trodde att ligga borta och jobba. varje gång jag åker hemifrån gör jag det med en klump i magen och börjar direkt räkna ner och drömma efter nästa hemkomst. usch och fy.

näe, nu vill jag hem! hem till karlstad, hem till min älskling!

jobba, äta, skita, sova

06.00-20.00.
så har mina senaste arbetsdagar sett ut. då blir det inte mycket tid över.
därför blir det heller inget bloggande dessa dagar...

men men, snart är jobbet på koster (alias alcatraz) slut och då, då ska det bli andra bullar!

i grannlandet

har precis landat i soffan i karlstad efter en tur till grannlandet:

där huvudsaysslan varit att dricka:


yeah!

torsdag=söndag=långhelg

just nu vill jag tacka jesus som bestämde sig för att transportera sig till himlen och genom detta sett till att det är helgdag imorgon. fyra dagar ledigt, tänk om alla arbetsveckor kunde vara så!

i helgen får vi finbesök från valbo och ska då visa upp soliga karlstad. tur att staden ska sig från sin bästa sida:

morgen

Regn
Svak vind, 2 m/s fra øst

.

Fredag

Skyet
Svak vind, 2 m/s fra nordvest

 

Lørdag

Kraftig regn
13° Lett bris, 4 m/s fra nord-nordøst

 

Søndag

Regn
12° Lett bris, 5 m/s fra øst-sørøst

 

det får bli en hel del inomhusaktiviteter med andra ord!


en vanlig vecka

då var arbetsveckan snart till ända...

den har i stort sett bestått av grus, bajs, berg, nudlar och galna norrmän.

en helt vanlig vecka på jobbet helt enkelt!

sea-sick? no no!

innan jag blev färdig i skolan sommarjobbade jobbade jag på ett projekt där vi byggde vindkraftverk ute på ett grund i vänern. detta gjorde att det blev en del båt-åkning. för det mesta blev det i ribben, som med en rejäl motor studsade fram på vågorna, vilket nästan var som att åka karusell. och jag gillar karuseller.

däremot blev det emellanåt en tur med någon av de större bogserbåtarna. då var farten inte riktigt densamma och karusellkänslan som bortblåst. däremot blev det låååånga dyningar. och dyningar är ingen höjdare om man brukar bli sjö-sjuk, vilket jag naturligtvis blir (detta är som så mycket annat är ett arv från mamma). så det blev med andra ord en kräka eller två under de somrarna.

jag kan därför avslöja att var rejält skeptisk till att jobba ute på koster, där jag skulle behöva åka båt till jobbet. men peppar, peppar, ta i trä: nu är det tjugonde veckan på "alcatraz" och jag har inte blivit grön i ansiktet av båtfärden en enda gång, fast det gungat rejält. jag tror minsan natt jag tränat bort sjö-sjukan!

men jag är lite mörkrädd för ytterligare ett arv som kan komma smygandes från mamman, nämligen "höjd-sjukan". denna ovanliga åkomma har bidragit till att hon inte längre kan åka skidor, för hon klarar inte av nivåskillnaderna. hm... undre hur jag ska träna bort detta? kan det räcka med att åka en jävlans massa hiss? det är nästan värt ett försök!


RSS 2.0